zondag, 9. oktober 2016 - 10:54 Update: 09-10-2016 20:27

'Slachtoffers schietpartijen Amsterdam geen bekenden van politie'

'Slachtoffers schietpartijen Amsterdam geen zware criminelen'
Foto: Miranda van de Sloot
Amsterdam

Het slachtoffer dat om het leven kwam bij de liquidatie in een parkeergarage in Overtoomse Veld, is volgens verschillende media een bekende in het uitgaansleven in Amsterdam, maar van een criminele achtergrond lijkt in eerste instantie geen sprake.

Volgens website Vlinderscrime is het slachtoffer de 31-jarige Jordy Latumahina die voor de ogen van zijn vrouw en kind werd doodgeschoten. De vrouw raakte bij de schietpartij zwaargewond. De peuter van 2 jaar bleef bij het incident ongedeerd. Volgens de politie waren de man en de vrouw geen bekende van hen.

Latumahina woonde in Barneveld en een bekende zegt tegenover De Telegraaf: ‘Hij was een super aardige gast. Iemand die altijd mooie vrouwen om zich heen had. Hij was ook heel open op Social Media. Geen type crimineel. Niets maar dan ook niets heeft me ooit het signaal gegeven van ‘ho wacht eens even’

Ook de man die eerder die ochtend werd doodgeschoten bij café Ulfet 2, een 44-jarige Turkse Haarlemmer, is volgens de politie geen bekende van hen. Aan de schietpartij aan de Jan Evertsenstraat​ zou een ruzie aan vooraf zijn gegaan. Getuigen zeggen dat dat was met een groepje van drie of vier lichtgetinte mannen. Bij de ruzie zou één van hen een vuurwapen hebben getrokken en de vrienden hebben beschoten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: