vrijdag, 14. oktober 2016 - 11:53 Update: 14-10-2016 12:03

Familie Nicole van den Hurk willen nieuwe rechters

Familie Nicole van den Hurk willen nieuwe rechters
Foto: Archief FBF.nl
Den Bosch

Via hun advocaat hebben de nabestaanden van de 15-jarige Nicole van den Hurk een wrakingsverzoek gedaan. Volgens Omroep Brabant gebeurde dit vrijdagochtend in de rechtbank van Den Bosch.

De familie van Nicole wil nieuwe rechters omdat zij zich niet serieus genomen voelen en het vermoeden hebben dat de rechters partijdig zijn. Dit werd tijdens de rechtszaak versterkt omdat de rechters aangaven dat er geen juridische ruimte was om Nicole’s half broer Tommy nog een keer aan het woord te laten. Tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak kreeg Tommy dit wel.

De familie wilde reageren op het pleidooi van de advocaat van Jos de G.  Deze stelde tijdens de rechtszaak dat Nicole er een losbandig leven op na hield en zij meerdere vriendjes tegelijk had.

De advocaat van Jos de G. reageert volgens de regionale omroep woest op het wrakingsverzoek van de familie. Volgens hem kunnen alleen het OM en de verdediging een dergelijk verzoek indienen.  De rechtbank laat via een woordvoerder weten dat er een gemotiveerd wrakingsverzoek ingediend zal moeten worden en de wrakingskamer zal bekijken of deze gegrond is. 

Categorie:
Provincie: