vrijdag, 14. oktober 2016 - 15:48 Update: 14-10-2016 15:54

Politie houdt 2 scholieren met clownsmasker aan in Delft

Politie houdt 2 scholieren met clownsmasker aan in Delft
Foto: freeimages.com
Delft

Vrijdag heeft de politie in Delft twee scholieren van 16 jaar aangehouden na een melding van de school over het dragen van clownsmaskers door twee personen. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.

Clownsmasker

Meerdere scholieren hadden rond 11.45 uur twee personen met een clownsmasker zien lopen en hun school binnen zien gaan. Agenten waren snel ter plaatse en hielden daar de twee jongens aan. Het bleken twee scholieren van de school te zijn. Bij de jongens werd een masker aangetroffen.

Scholieren aangehouden

De scholieren zijn aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde en meegenomen naar het politiebureau voor verder verhoor. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Delftenaren. De officier van justitie beslist verder over deze zaak.

Politie en openbaar ministerie wijzen op de consequenties die dergelijke uitingen met zich mee kunnen brengen. Het dragen van maskers en kostuums die anderen schrik kunnen aanjagen is niet wenselijk en zal, bij aanhoudingen, niet onbestraft blijven. Politie en openbaar ministerie nemen dit serieus op.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: