zaterdag, 15. oktober 2016 - 12:02 Update: 15-10-2016 21:48

Pokémon GO-spelers aangevallen door man met mes

Pokémonspeler gewond door man met mes
Foto: Politie
Etten-Leur

Twee spelers van het spel Pokémon Go werden verrast door een man met een mes.

Een van hen raakte daarbij gewond.Een 30-jarge man uit Etten-Leur en zijn 28-jarige vriendin waren vrijdagochtend 14 oktober 2016 rond 08.00 / 08.30 uur in het Oderkerkpark. Ze waren met het spel Pokémon Go aan het spelen en hadden daarom niet zoveel aandacht voor hun omgeving. Opeens stond er een onbekende man voor hen. De man probeerde eerst de vrouw vast te pakken. Omdat haar vriend zich er mee bemoeide, richtte de belager zijn agressie op hem. Het 30-jarige slachtoffer werd ruw bij zijn hals gepakt. Vervolgens trok de geweldpleger een mes en probeerde daarmee te steken. Hij raakte daarbij zijn slachtoffer in de linker onderarm en in de linkerhand. De dader sloeg vervolgens hardlopend op de vlucht.

Aangifte

Het geschrokken stel ging eerst voor medische behandeling naar de huisartsenpost. Toen ze weer thuis waren informeerden ze de politie over de gebeurtenissen. Er is een aangifte van hen opgenomen en de politie startte een onderzoek vanwege deze zware mishandeling. De slachtoffers liepen midden op het voetpad in het Oderkerkpark, in de richting van de Stationsstraat, komende uit de richting van de Oude Bredaseweg. De dader kwam vermoedelijk uit tegenovergestelde richting. Na de mishandeling is hij weer terug gerend in de richting van waar hij vandaan kwam, dus naar de Stationsstraat.  Het tweetal heeft geen idee waarom de man het op hen gemunt had. Voor de twee gedupeerden is door de wijkagent Slachtofferhulp ingeschakeld.

Signalement

Het zou gaan om een blanke man van circa 40 / 50 jaar oud met een verzorgd uiterlijk. Hij was ongeveer 1.80 / 1.85 lang en had een normaal postuur. Zijn haar was gemillimeterd en hij had een stoppelbaard. Hij droeg een lichtblauwe spijkerbroek en een dik blauw winterjack.

Getuigenoproep

Het delict vond vrijdagochtend plaats rond 08.00 / 08.30 uur. Dat is een tijdstip waarop er veel mensen op straat zijn. Wellicht waren er ook mensen in het Oderkerkpark en de directe omgeving aanwezig. De recherche komt graag in contact met hen. Zeker als ze iets van het voorval gezien of gehoord hebben.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: