zondag, 16. oktober 2016 - 20:53 Update: 16-10-2016 21:02

Tweetal in Amsterdam zwaar mishandeld om geaardheid

Tweetal in Amsterdam zwaar mishandeld om geaardheid
Foto: Archief EHF
Amsterdam

In de nacht van zaterdag op zondag, zijn twee mannen achter het Centraal Station zwaar mishandeld en uitgescholden vanwege hun geaardheid. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Pont

'De twee slachtoffers, in de leeftijd rond de 55/60 jaar, werden zwaar mishandeld naar aanleiding van een discussie eerder op de pont. De twee slachtoffers zijn hierbij ook uitgescholden vanwege hun geaardheid', aldus de politie.

Eén van de slachtoffers is tegen de grond geslagen en meerdere keren in zijn gezicht getrapt. Een omstander heeft geprobeerd de daders te stoppen, maar werd vervolgens ook uitgescholden.

Veel getuigen

Veel getuigen kwamen naar de vechtpartij toe en hebben ervoor gezorgd dat de daders uiteindelijk zijn weggegaan. De getuigen hebben samen erger letsel voorkomen. 

Mede dankzij de getuigen heeft de politie veel informatie voor het onderzoek en over de daders kunnen krijgen, waaronder foto's van de daders en een kenteken. De politie heeft eigenlijk maar één boodschap voor de daders: Meld je aan het bureau, anders komen we jullie halen!

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: