dinsdag, 18. oktober 2016 - 9:45 Update: 18-10-2016 12:09

KNMI waarschuwt voor onweersbuien, harde wind en hagel

KNMI waarschuwt met code geel voor onweersbuien
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
De Bilt

Het KNMI waarschuwt dinsdagochtend met code geel voor onweersbuien.

Vanuit het westen uit neemt de komende uren de bewolking toe en in de loop van de middag en tijdens het eerste deel van de avond trekt een gebied met regen en stevige buien, mogelijk met onweer en windstoten, van west naar oost over het land. De maximumtemperatuur ligt rond 13°C. De zuidwestelijke wind wordt matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig en mogelijk even hard. In de loop van de middag draait de wind naar west.

Later vanavond en in de nacht naar woensdag trekt een volgend gebied met buiige regen over het land. Lokaal is opnieuw onweer mogelijk. De minima lopen uiteen van 10 graden aan zee tot 6 graden in het noordoosten. De wind komt overwegend uit richtingen tussen zuid en west en is matig. Aan de westkust wordt de wind waarschijnlijk hard en mogelijk stormachtig uit westelijke richtingen. Vooral daar kunnen dan ook (zware) windstoten voorkomen.

Woensdag overdag verplaatsen de (onweers)buien zich langzaam zuidwaarts. In het noorden zijn er dan waarschijnlijk zonnige perioden en is de buienkans aanmerkelijk kleiner. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):