donderdag, 20. oktober 2016 - 11:49 Update: 20-10-2016 11:52

Tonnen boete voor Rotterdams wedkantoor

Tonnen boete voor Rotterdams wedkantoor
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Rotterdam

De Kansspelautoriteit heeft een boete van ruim 370.000 euro opgelegd aan de eigenaren van een illegaal wedkantoor in Rotterdam. Zij worden beboet omdat ze illegale gokzuilen in hun zaak hadden staan en zich voordeden als een legale organisatie.

Het is de hoogste boete die de Kansspelautoriteit ooit heeft opgelegd in het zogenoemde landgebonden domein. Dit zijn alle gokactiviteiten die niet online gebeuren.

Onderzoek

De Kansspelautoriteit bezocht eind 2015 op twee verschillende momenten het illegale wedkantoor aan de Beijerlandselaan. Daarbij zijn onder meer de computers onderzocht en klanten als getuige gehoord. Er bleek ook na een waarschuwing nog steeds illegaal gegokt te kunnen worden. De Kansspelautoriteit heeft een rapport opgemaakt waarin het onderzoek, het bewijsmateriaal en de overtredingen worden beschreven. Vervolgens is de boete opgelegd. De twee betrokkenen bij het wedkantoor zijn ook gehoord, maar zij hebben geen enkele verklaring willen afleggen. Zij beriepen zich op hun zwijgrecht.

Boete

Voor de 15 computers, die te omschrijven zijn als gokzuilen waarop sportweddenschappen kunnen worden afgesloten, is een boete van in totaal Euro 123.750 opgelegd. Het wedkantoor deed ook voorkomen alsof ze een vergunning had om kansspelen aan te bieden. Hiervoor wordt een boete opgelegd van Euro 250.000.

Vermenging

Het wedkantoor maakte reclame met Lotto/Toto en Runnerz (paardensport). Er waren ook wedformulieren van deze gokbedrijven aanwezig. Lotto/Toto en Runnerz hebben een vergunning van de Kansspelautoriteit, maar het wedkantoor niet. Het wedkantoor was ook geen verkooppunt voor Lotto/Toto of Runnerz. 

Categorie:
Provincie: