vrijdag, 21. oktober 2016 - 16:10 Update: 21-10-2016 16:38

Man (46) uit Zevenbergen gearresteerd voor zedenmisdrijven Kralingse Bos

Man (46) uit Zevenbergen gearresteerd voor zedenmisdrijven Kralingse Bos
Foto: Archief EHF
Zevenbergen/Rotterdam

Donderdagmiddag hebben rechercheurs van de politie een 46-jarige man uit Zevenbergen gearresteerd op verdenking van twee ernstige zedenmisdrijven. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

'Zelfde dader'

'Deze zedenmisdrijven vonden in september plaats in het Kralingse Bos in Rotterdam', aldus de politie. Twee vrouwen deden in september aangifte bij de politie, nadat zij het slachtoffer waren geworden van een ernstig zedenmisdrijf. Een team rechercheurs onderzocht de zedenmisdrijven en sloot niet uit dat er sprake was van dezelfde dader. 

Surveilleren

Ondertussen werd met criminaliteitsanalisten een analyse gemaakt van de dader. Met de informatie uit de aangiftes en de analyses ging het opsporingsteam aan de slag, maar werd er ook gericht gesurveilleerd in het Kralingse Bos. Dat gebeurde zowel herkenbaar als onherkenbaar om de kans te vergroten de dader zo snel mogelijk te arresteren.

Arrestatie

Donderdagmiddag waren rechercheurs in het Kralingse Bos. Hier troffen ze nabij één van de locaties van het laatste zedenmisdrijf de verdachte aan. Hij voldeed aan het door de slachtoffers opgegeven signalement. De man werd direct aangehouden. Hij zit vast voor nader onderzoek en verhoor.

Aangifte

De politie adviseert slachtoffers om altijd aangifte te doen van een zedenmisdrijf. Naast de nodige zorg voor slachtoffers, levert dit informatie voor de politie op, wat kan resulteren in de aanhouding van een verdachte.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: