vrijdag, 21. oktober 2016 - 18:00 Update: 21-10-2016 18:06

Gitaarleraar (57) cel in na verkrachting 15-jarige leerlinge

Gitaarleraar (57) cel in na verkrachting 15-jarige leerlinge
Foto: freeimages.com
Leidschendam/Voorburg

De destijds 57-jarige gitaarleraar uit Leidschendam-Voorburg, die in mei 2016 een 15-jarig meisje tijdens een privémuziekles heeft verkracht, krijgt hiervoor van de rechtbank Den Haag een celstraf van 30 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Dit heeft de rechtbank Den Haag vrijdag bekendgemaakt.

Behandelen en schadevergoeding

Ook moet hij zich tijdens de proeftijd van 3 jaar verplicht laten behandelen als zedendader en zich melden bij de reclassering. Tenslotte moet hij het meisje een schadevergoeding van ruim 3.000,- euro betalen.

Privégitaarles

Het meisje zou op 26 mei 2016 privémuziekles krijgen van de leraar. Zij werd door hem van het station gehaald en eenmaal thuis begon hij haar aan te raken. Hij gaf haar een massage zodat zij zich beter zou kunnen ontspannen. Uiteindelijk werd zij door hem verkracht. Zij is daarop gaan schoppen en slaan en heeft de woning verlaten.

Dwang

De rechtbank ziet geen reden te twijfelen aan haar verklaringen over hetgeen heeft plaatsgevonden en verwerpt het verweer van zijn advocaat dat er geen sprake is geweest van de voor verkrachting vereiste dwang. 

De 57-jarige man had alleen al vanwege het leeftijdsverschil van tweeënveertig jaar overwicht op haar. Ook was er vanwege zijn hoedanigheid als gitaarleraar sprake van een gezagsverhouding tussen hen. 

Dwang

Naar het oordeel van de rechtbank was er sprake van een samenstel van gedragingen binnen de afhankelijkheidssituatie die een bedreigende sfeer hebben doen ontstaan waardoor het slachtoffer werd gedwongen tot het ondergaan van de seksuele handelingen. Daarom oordeelt de rechtbank dat er sprake is geweest van dwang.

Categorie:
Provincie: