zaterdag, 22. oktober 2016 - 11:50

Dronken automobilist veroorzaakt veel schade in IJmuiden

Dronken automobilist veroorzaakt veel schade in IJmuiden
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
IJmuiden

Een 29-jarige man uit IJmuiden heeft zaterdagmorgen forse schade veroorzaakt toen hij met teveel drank op achter het stuur van zijn auto stapte.

Omstreeks 00.30 uur kreeg de politie melding dat een man op de De Ruyterstraat in IJmuiden met zijn auto tegen vier geparkeerd staande auto’s was gebotst. De bestuurder was niet ter plaatse achtergebleven, maar was met zijn auto weggereden, zonder dat zijn identiteit bekend was geworden. Ver kwam hij echter niet, want de auto strandde tegen een paal op de hoek van de Lagerstraat en de Willebrordstraat.

Doordat veel mensen het verkeersgedrag hadden gezien, kon de politie uit meerdere getuigenverklaringen een compleet kenteken samenstellen. Onderzoek wees uit dat de 29-jarige verdachte de bestuurder moest zijn. Onderweg naar zijn woning trof de politie de man op straat aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor het afleggen van een ademanalyse. Hier bleek, dat hij 550 ug/l alcohol in zijn adem had. Dat is tweeënhalf maal het toegestane maximum.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: