zondag, 23. oktober 2016 - 10:26 Update: 23-10-2016 15:38

Twee verdachten aangehouden na schietpartij in Rotterdam

Rotterdam

Bij een schietincident raakte zaterdagavond rond 23.15 uur een 47-jarige Rotterdammer gewond. Hij werd beschoten toen hij over de Davidsstraat in Rotterdam liep. De politie startte direct een uitgebreid onderzoek, dat leidde naar een 31-jarige en een 29-jarige plaatsgenoot. Het arrestatieteam hield hen vanochtend in hun woningen aan.

Het slachtoffer liep over straat, toen onbekenden een aantal kogels op hem afvuurden. Daarbij werd hij getroffen in zijn zij. Ook een auto en de gevel van een woning werden geraakt en liepen schade op. De verdachten gingen er vandoor.

Het slachtoffer kon zich naar een woning verplaatsen, waar de hulpdiensten werden gewaarschuwd. De politie begon een onderzoek in de omgeving, hoorde getuigen en deed sporenonderzoek, onder andere met een speurhond. Het onderzoek leidde naar twee verdachten van 29 en 31 jaar, die wonen in het centrum van Rotterdam. Zij werden zondagochtend door het arrestatieteam van hun bed gelicht.

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht waar hij wordt behandeld voor zijn verwondingen. De politie doet verder onderzoek. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: