dinsdag, 25. oktober 2016 - 18:07 Update: 25-10-2016 18:18

Bijna 300 arrestaties in 'dealeroverlastgebied' op De Wallen

Bijna 300 arrestaties in 'dealeroverlastgebied' op De Wallen
Amsterdam

Na een 'offensief' van de Amsterdamse politie zijn er 293 arrestaties verricht op De Wallen. Dit meldt de politie dinsdagavond.

'Afgelopen periode kregen wij vanuit de wijk diverse signalen van buurtbewoners, horeca en het bedrijfsleven dat zij in toenemende mate overlast ervoeren van personen en (nep)dopedealers en andere overlastgevende problematiek', aldus de politie.

Projectgroep gestart

Om de overlast een halt toe te roepen, is door het bureau een projectgroep gestart. Met behulp van andere teams binnen de politie, Politie Amsterdam Centrum-Jordaan en Politie Amsterdam Centrum-Amstel is de politie de strijd aangegaan door onopvallend in burger te surveilleren en gerichte acties te houden. Ook in uniform is er meer opvallend gesurveilleerd in de genoemde wijken.

In de afgelopen 17 dagen heeft dit geresulteerd in 293 aanhoudingen waarbij het om de volgende zaken ging. 59 x Nepdope, 40 x Opiumwet, 45 x Bedelen, 38 x Openlijk gebruik, 18 x signalering, 37 x overtreding gebiedsverbod, 14 x Openbare orde verstoring en 42 x overige categorieën.

Door de samenwerking van gemeente, OM en politie hebben die aanhoudingen ook consequenties. Alle dossiers worden bekeken. De burgemeester kan besluiten om dealers die al een keer eerder een overtreding hebben begaan op het gebied van nepdope een gebiedsverbod geven voor 3 of 6 maanden in het dealeroverlastgebied. Ook kunnen andere maatregelen worden genomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: