vrijdag, 28. oktober 2016 - 12:57 Update: 28-10-2016 13:04

Politie Rotterdam haalt twee keer zoveel vuurwapens van straat als jaar daarvoor

Politie Rotterdam haalt 18 vuurwapens van straat door fouilleeracties
Foto: Politie Rotterdam
Rotterdam

Preventief fouilleren in Rotterdam heeft er in 2015 tot geleid dat er ruim twee keer zoveel vuurwapens in beslag zijn genomen dan het jaar ervoor. Dit meldt de politie Rotterdam vrijdag.

De politie haalde 18 vuurwapens van straat. Dat is beduidend meer dan het jaar ervoor toen er 7 vuurwapens van straat werden gehaald. In totaal werden 180 wapens aangetroffen, zoals messen en slag- of steekwapens. Dat is minder dan het jaar ervoor toen er 228 wapens werden aangetroffen.  

Preventief fouilleren

Preventief fouilleren blijft een belangrijk instrument dat wordt ingezet om wapengerelateerde incidenten in de kiem te smoren. De gemeente Rotterdam wees vijf gebieden aan als veiligheidsrisicogebied. Dit betrof delen van de gebieden Charlois, Feijenoord, IJsselmonde, het Centrum en Delfshaven.

Politiechef Frank ​Paauw

'Geconcludeerd kan worden dat de toename van het aantal preventief fouilleeracties leidde tot een gemiddeld lager aantal aangetroffen wapens per actie, wat de preventieve werking van het instrument nog altijd onderschrijft. De politie zet het middel zeer zorgvuldig en weloverwogen in'.

'Preventief fouilleren blijft dan ook een belangrijk instrument dat wordt ingezet om wapen gerelateerde incidenten te beteugelen in gebieden waar dat nodig is. Recentelijk leidde een preventief fouilleeractie tot de inbeslagname van een aantal automatische wapens, forse geldsommen en andere goederen zoals dure horloges', aldus Paauw. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: