zaterdag, 29. oktober 2016 - 0:06

Dollemansrit Nieuwegein bij achtervolging

Dollemansrit Nieuwegein bij achtervolging
Foto: Archief FBF.nl
Nieuwegein

In Nieuwegein heeft vrijdagavond een dollemansrit plaatsgevonden nadat een personenauto er van doorging na een stopteken van de politie.

Rond 19.00 uur zagen agenten een personenauto met flinke snelheid rijden op de jutphasestraatweg. Het voertuig kreeg een stopteken, maar de bestuurder bleek niet voornemens om mee te werken aan de controle. Hij ging er met hoge snelheid vandoor en agenten zetten de achtervolging in. De bestuurder bracht het overige verkeer ernstig in gevaar terwijl hij met hoge snelheden door de stad raasde. Op de kruising Vreeswijksestraatweg met de Binnenwal moesten meerdere fietsers plotseling uitwijken toen hij daar door rood reed.

Dollemansrit

De achtervolging eindigde op de Bergwal waar hij te voet wegvluchtte. Vier mannen, vermoedelijk bekenden van de bestuurder, hielpen hem te ontkomen door de politieagenten te hinderen en tegen te houden. Hierbij ontstond een worsteling, waarbij een agent gewond raakte. Deze vier mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De bestuurder wist te ontkomen. De politieagent die gewond raakte heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen. De bestuurder van de auto is nog voortvluchtig, zijn identiteit is bekend.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: