zaterdag, 29. oktober 2016 - 20:51

Cabinepersoneel KLM voert zondag opnieuw actie

Cabinepersoneel KLM voert zondag opnieuw actie
Foto: KLM
Schiphol

Cabinepersoneel van de KLM voert aanstaande zondag opnieuw actie tegen het eenzijdige besluit van de KLM-directie om te snijden in het aantal cabinemedewerkers aan boord.

‘Het personeel heeft de afgelopen dagen al korte werkonderbrekingen gevoerd om de directie op hun besluit te doen terugkomen, maar tot op dit moment hult de directie zich in stilzwijgen’, aldus Zakaria Boufangacha namens FNV Luchtvaart.

Actie zondag

Het cabinepersoneel probeert de overlast voor de reizigers te beperken. ‘Ons doel is niet om de reizigers te treffen. Zij moeten met een goed gevoel hun reis kunnen beginnen. Helaas wil de directie van KLM deze weg bewandelen, omdat zij niet aan de wensen van hun eigen werknemers tegemoet wil komen. De bal ligt bij hen. Hopelijk komt de directie snel tot inkeer en kan er bij KLM straks weer naar volle tevredenheid van personeel en reizigers worden gewerkt’, besluit Boufangacha.

Hoge actiebereidheid

Onder het cabinepersoneel is er grote actiebereidheid. Aan al de tot nu toe gehouden acties, dus ook vandaag, deed meer dan de helft van het werkende cabinepersoneel mee. FNV Luchtvaart schat dat dit aantal zondag verder stijgt. 

De verwachting is dat vertragingen ontstaan door de actie's. De reistijden kunnen daardoor oplopen tot wel 20 minuten.

Categorie:
Provincie: