zondag, 30. oktober 2016 - 9:29 Update: 30-10-2016 21:33

Bestuurder gestolen auto overrijdt agent en sleurt hem tientallen meters mee

Bestuurder gestolen auto overrijdt agent
Foto: Archief FBF.nl
Rotterdam

Een politieagent is op 29 oktober gewond geraakt toen hij in Rotterdam door een auto werd overreden en meegesleurd.

De bestuurder van de auto, een 36-jarige Rotterdammer, kon korte tijd later worden aangehouden.

Rond 18.50 uur werd op camerabeelden gezien dat op de Willemsbrug een auto reed, die eerder in Rotterdam gestolen was. Direct werden agenten die in de buurt waren opgeroepen om naar de auto uit te kijken en het duurde niet lang voordat deze gezien werd, stilstaand bij de verkeerslichten op de Hillelaan.

Beletten
Twee agenten zetten hun auto vervolgens vóór het gestolen voertuig om zo het wegrijden te beletten. Eén van de agenten stapte uit en sprak de bestuurder aan om hem op verdenking van heling te willen aanhouden. De bestuurder zag dat kennelijk niet zitten, want hij reed enkele meters reed achteruit. De agent rende mee en riep meermalen tegen de bestuurder dat hij zijn zijn motor moest uitzetten en moest uitstappen.
Toen de bestuurder even stopte, maar zijn motor niet uitzette, wilde de agent het portier openen, maar dit bleek op slot. Daarop stak de agent zijn arm door het geopende raam om de auto van binnenuit te willen openen. De bestuurder reed vervolgens opnieuw hard achteruit, de agent meesleurend. Deze kwam ten val en de verdachte reed met het linker voorwiel van zijn auto over de voeten van de agent. Daarna stopte de automobilist  om vervolgens hard vooruit  te rijden, met de agent nog altijd vastgehaakt aan de auto.

Tientallen meters
Pas na enkele tientallen meters wist de agent los te komen door zichzelf los te rukken. Hij liep flinke schaafwonden, blauwe en beurse plekken aan zijn arm en voeten op. Daarnaast heeft hij overstrekte en mogelijk gescheurde armspieren als gevolg van het feit dat hij zich voortdurend probeerde los te rukken en had hij behoorlijk veel pijn. Ambulancepersoneel heeft de agent op het politiebureau nagekeken, maar hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

Aangehouden
De bestuurder van de auto reed na het loskomen van de agent nog een paar honderd meter door en stapte op de Brielselaan uit met meerdere agenten achter hem aan. Hij kwam niet ver. De verdachte liep in de armen van een omstander die de verdachte had zien wegrennen. Deze omstander pakte de Rotterdammer beet en liet niet los. Enkele seconden later konden de agenten de man van hem overnemen. Hij werd aangehouden op verdenking van poging doodslag en heling. De gestolen auto is in beslag genomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: