zondag, 30. oktober 2016 - 16:35 Update: 31-10-2016 11:14

Motorrijder (56) overleden bij frontale botsing met auto

Motorrijder overleden bij ongeval
Foto: MV - Archief
Maasbracht

Een motorrijder is zondagmiddag overleden nadat hij frontaal op een auto is gereden die nog door onbekende oorzaak op de linkerweghelft terecht kwam. Het gaat om een 56-jarige man uit Sittard-Geleen.

De bestuurder van de auto raakte gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht.

De bestuurder van de auto, een 88-jarige man uit Roermond, reed richting Roermond, komende vanuit Echt, op de Rijksweg ter hoogte van Maasbracht. Door nog onbekende oorzaak kwam de man met zijn auto op de linkerweghelft terecht. Een automobilist kon de man ontwijken en reed de berm in. De motorrijder die achter de uitwijkende automobilist reed kon de auto niet ontwijken, en er ontstond een frontale aanrijding. De motorrijder reed in de richting van Echt, komende uit Roermond.  De motorrijder overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De bestuurder van de personenauto is naar het ziekenhuis gebracht. 

De politie onderzoekt hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Onder andere Verkeersongevallenanalyse is ter plekke om onderzoek te doen. Getuigen van het ongeval worden verzocht zich te melden bij de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: