zondag, 30. oktober 2016 - 19:35 Update: 30-10-2016 19:40

Drie mannen en twee vrouwen aangehouden na schietincident Bergweg Rotterdam

Drie mannen en twee vrouwen aangehouden na schietincident Bergweg Rotterdam
Foto: Politie
Rotterdam

Het arrestatieteam heeft zondagochtend drie mannen en twee vrouwen uit een café aan de Bergweg gehaald nadat omwonenden melding maakten van schoten voor de deur van het café. De betrokkenen zouden daarna het café in zijn gevlucht.

Meerdere omwonenden belden rond half zes zondagochtend naar het alarmnummer omdat zij schoten hadden gehoord en/of gezien. Daarna zouden een aantal personen het café op de kruising van de Bergweg met de Vijverhofstraat in zijn gevlucht. Agenten benaderden het pand waar de mogelijk vuurwapengevaarlijke verdachten zich bevonden, maar konden door de gesloten luiken geen duidelijkheid krijgen over de situatie binnen. Uit voorzorg heeft het arrestatieteam de instap gedaan en de vijf aanwezigen aangehouden. 

De politie onderzoekt de toedracht van het schietincident. De Forensische opsporing en een explosievenhond hebben de omgeving onderzocht op sporen en zullen getuigen nader gehoord worden. De politie komt graag in contact met mensen die meer weten en informatie hebben die kan helpen bij het onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: