maandag, 31. oktober 2016 - 9:36 Update: 31-10-2016 9:37

Samsung vestigt nieuw Europees kantoor voor airconditioning in Amsterdam

Samsung vestigt nieuw Europees kantoor voor airconditioning in Amsterdam
Foto: Samsung
Amsterdam

Samsung vestigt het Europese kantoor van Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE) in Amsterdam (Schiphol). Het kantoor start zijn activiteiten vanaf januari 2017. SEACE wordt een speciaal verkoopkantoor voor airconditioners in Europa en centraliseert de verkoopactiviteiten, die over 17 Europese landen verdeeld waren.

Deze stap is onderdeel van Samsungs inspanningen om zijn Europese afzetmarkt voor airconditioning te vergroten. Het bedrijf verwacht dat Europa de op een na grootste zakelijke markt voor airconditioning ter wereld is. Zo was er dit jaar een gestage groei te zien van 3,6 miljard dollar, een groei die naar schatting doorzet tot 4,2 miljard dollar in 2020.

Verschillende belangrijke innovatieve producten hebben Samsungs oplossingen voor airconditioning een sterke impuls gegeven. Bijvoorbeeld de indoor 360 Cassette, die aan plafonds wordt gemonteerd en de DVM (Digital Variable Multi airconditioner) S.

“Onze innovatieve en toonaangevende oplossingen voor airconditioning worden erkend als essentiële veranderingen in de airconditioningmarkt”, zegt Wim Vangeenberghe, President van Samsung Electronics Air Conditioner Europe. “Ons doel is de airconditioningverkoop in Europa tot 2020 te verdubbelen. Dat willen we bereiken door gespecialiseerde kanalen te combineren met sterke marketing.”

SEACE werkt zelfstandig onder aansturing van een lokale president, Wim Vangeenberghe, die het kantoor leidt. SEACE zal een pionier zijn op het gebied van gespecialiseerde distributie, door middel van technische ondersteuning, training en het verbeteren van diensten aan partners. Op deze manier wordt wederzijds succes in Europa voor partners en SEACE bevorderd.