maandag, 31. oktober 2016 - 10:54 Update: 31-10-2016 10:59

Spookrijdster (70) raakt rijbewijs kwijt

Spookrijdster (70)  raakt rijbewijs kwijt
Foto: Archief EHF
Loon op Zand

Van een 70-jarige vrouw is zondagavond, nadat ze enkele tientallen kilometers tegen de richting in had gereden, haar rijbewijs ingevorderd.

Op zondag om 20.00 uur kwamen de eerste meldingen binnen van een spookrijder op de N261. Er zou vanaf Loon op Zand in de richting van Waalwijk een auto tegen de richting in rijden. Verschillende automobilisten konden de auto maar ternauwernood ontwijken en een aanrijding voorkomen, daarbij kregen ze zelf een aanrijding. Bij Waalwijk bleek de auto ‘rechtsaf’ te zijn geslagen de rijksweg A59 op. Ook daar reed de bestuurster tegen de richting in. Uiteindelijk botste ze tegen een auto ter hoogte van Drunen en kwam tot stilstand  tegen de vangrail.

File

Ondertussen waren al van alle kanten politie-eenheden toegesneld om de auto te laten stoppen. De rijksweg A59 werd geheel afgesloten tussen Drunen en Waalwijk. Daardoor ontstond een kilometerslange file. In die file gingen ook weer mensen spookrijden om weer van de snelweg af te komen en een andere route te kiezen. In die file ontstond ook een aanrijding tussen een vrachtwagen en een personenauto.

Onderzoek

De politie is een onderzoek gestart. De bestuurster van de auto, een 70-jarige vrouw uit Waalwijk, is aangehouden. Maar gezien haar verwondingen is ze eerst naar een ziekenhuis vervoerd. Daar is een bloedmonster van haar afgenomen om het alcoholpercentage in haar bloed te bepalen. Die uitslag zal na enkele weken bekend zijn. Er zijn, voor de aanrijding die ze had waardoor ze tot stilstand kwam, in ieder geval nog twee andere aanrijdingen geweest waar ze bij betrokken was. Voor zover bekend zijn daarbij geen gewonden gevallen.

Meerdere gedupeerden

Het is mogelijk dat meer mensen op de N261 of de A59 schade opgelopen hebben door dat ze uit moesten wijken voor de spookrijdster. Als deze mensen nog geen contact hebben gehad met de politie kunnen ze dat doen via 0900-8844.

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: