maandag, 31. oktober 2016 - 16:09 Update: 31-10-2016 16:21

Politie zoekt bestuurder blauwe Saab die recht op verkeersregelaar afreed

Politie zoekt bestuurder blauwe Saab die recht op verkeersregelaar afreed
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Etten-Leur

De politie is op zoek naar de bestuurder van een Blauwe Saab die afgelopen zondagmiddag een stopteken van een verkeersregelaar negeerde en op de man afreed. De verkeersregelaar kon zijn vege lijf redden door weg te springen voor de op hem afstormende auto.

Marathon van Etten-Leur

Op zondag 30 oktober 2016 was de marathon van Etten-Leur. Om die marathon goed te laten verlopen maakt de organisatie gebruik van gecertificeerde verkeersregelaars. Op de kruising Sprundelsebaan met de Lazerijstraat stond er ook één. De man had duidelijk instructies gekregen.

Blauwe Saab

Om 11.15 uur kreeg de regelaar via zijn portofoon van zijn collega te horen dat er een blauwe auto zijn kant op kwam. De verkeersregelaar zag de auto komen. Hij stapte op de rijbaan en gaf hem een duidelijk stopteken. Hij zag en hoorde dat de bestuurder van de auto met dezelfde snelheid door reed en recht op hem af kwam. 

Wegspringen

De regelaar kon op het laatste moment weg springen, had hij dat niet gedaan dan was de auto met volle vaart tegen hem aangereden, verklaarde de man later. Hij zag dat de auto met dezelfde snelheid het fietspad op reed. Hadden daar fietsers gereden dan was het vermoedelijk anders afgelopen verklaarde de man. Het slachtoffer had gezien dat het een blauwe Saab was en hij noteerde het kenteken.

Getuigen

De politie is, nadat er aangifte gedaan was, een onderzoek gestart. Daarom wordt er een oproep gedaan voor getuigen van dit incident om zich zo spoedig mogelijk te melden zodat de betreffende bestuurder zijn eventuele straf niet ontloopt. 'Ook is het beter als de man zichzelf komt melden', aldus de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: