donderdag, 3. november 2016 - 22:18 Update: 04-11-2016 22:35

SGP wil 1.000 euro geboortepremie voor ouders

SGP wil 'kinderwagenbonus'
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

De SGP komt met een opvallend voorstel in het verkiezingsprogramma . De Staatkundig Gereformeerde Partij wil 1000 euro bonus voor een gezin waar een éérste kind wordt geboren.

De partij wil met deze maatregel hulp bieden aan armlastige stellen met een kinderwens. Ook wil de partij dat de kinderbijslag flink omhoog gaat. SGP-leider Kees van der Staaij: 'Ouders maken met name bij de komst van het eerste kind forse kosten.' De partijleider denkt dan aan bijvoorbeeld een kinderwagen of de inrichting van de kinderkamer.

De 1000 euro komt bovenop de kinderbijslag en is bedoeld voor alle Nederlanders, ongeacht inkomen. De partij vindt gemeentelijke regelingen die ouders met een kleine beurs financieel bijstaan onvoldoende, zo zegt hij tegen nu.nl.

De partij zegt dat het bedrag dat ze zelf de 'kinderwagenbonus' noemt niet uniek is. Van der Staaij tegen de krant: 'Andere West-Europese landen doen het al. In België krijgen ouders ruim 1200 euro bij de geboorte van het eerste kind en 900 bij de volgende kinderen. Frankrijk geeft 900 euro.'

Categorie: