vrijdag, 4. november 2016 - 22:05 Update: 05-11-2016 9:48

Astrid Holleeder schrijft autobiografie over haar jeugd, familie en leven met haar broer Willem

Zus Willem Holleeder komt met boek over familie
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Astrid Holleeder (50) komt zaterdag met een autobiografie. In de familiekroniek Judas vertelt ze over haar jeugd, de gewelddadige familie en het leven met haar oudste broer Willem.

Zelf noemt Astrid Holleeder het boek een testament, omdat ze ervan uitgaat dat haar broer haar zal laten ombrengen. Dit schrijft onder meer de Volkskrant vrijdag. In een interview met de krant zegt Astrid Holleeder: 'De gedachte aan wraak op mij is het enige dat Willem overeind houdt. Ik weet hoe het gebeurt, hij heeft het zo vaak verteld.' Sinds ze verklaringen over haar broer heeft afgelegd loopt ze vaak in een kogelvrij vest over straat.

In 2013 besloten Astrid Holleeder, die zelf strafrechtadvocate is, en haar zus om tegen hun broer Willem op te staan. Ze legden samen met ex-vriendin Sandra den Hartog belastende verklaringen tegen hem af, waarna Holleeder opnieuw werd vastgezet. Hij wordt nu verdacht van zes moorden en zit vast in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. Holleeder maakte vanuit zijn cel plannen om zijn zussen te laten ombrengen en had daar 70.000 euro voor over. Dit heeft een mede-gedetineerde van Holleeder verklaard tijdens de rechtszitting in mei, aldus de krant.

In het vuistdikke boek Judas (576 bladzijden) vertelt Astrid Holleeder over een gezin dat 30 jaar lang wordt geterroriseerd en afgeperst door hun eigen zoon en broer. Het boek is in het buitenland gedrukt en wordt uitgegeven door Lebowksi Publishers.