zaterdag, 5. november 2016 - 22:00 Update: 05-11-2016 22:36

Boek Astrid Holleeder nu al uitverkocht

Boek Astrid Holleeder nu al uitverkocht
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Het boek Judas van Astrid Holleeder is in één dag zo goed als uitverkocht.

De uitgeverij Lebowski had van de familiekroniek 80.000 exemplaren laten drukken. In het boek, dat Astrid Holleeder zelf het testament noemt, vertelt zij over de terreur van haar oudste broer Willem Holleeder. Een woordvoerster van Lebowski over het succes van de uitgave: 'Dit is echt ongekend'. Dit melden meerdere media zaterdag.

Astrid Holleeder schrijft in het boek over de periode die volgt op de vrijlating van Holleeder in 2012, maar vertelt ook over het verleden. Volgens zijn zus  heeft Willem Holleeder zijn eigen familie dertig jaar lang geterroriseerd, afgeperst en bedreigd. Willem Holleeder zit vast in de EBI (extra beveiligde inrichting) in Vught. Hij wordt verdacht betrokken te zijn bij meerder liquidaties.

De uitgever is inmiddels heel druk een tweede druk voor te bereiden. Het is nog niet bekend wanneer die in de winkel ligt. De voorbereiding van het boek Judas ging allemaal in het geheim. Het boek werd gedrukt in het buitenland en aan boekhandelaren aangeboden zonder dat ze mochten weten waar het boek over ging.