maandag, 7. november 2016 - 9:48 Update: 07-11-2016 10:22

Jaques Monasch: PvdA weert mij als kandidaat-lijsttrekker

Jaques Monasch: PvdA weert mij als kandidaat-lijsttrekker
Foto: Archief EHF
Den Haag

Op Facebook laat Jaques Monasch weten dat hij van de PvdA niet mag meedoen aan de strijd om het lijstttekkersschap van de partij.

In het persbericht stelt hij dat het partijbestuur heeft besloten 'de kandidatuur voor het lijsttrekkerschap van Jacques Monasch niet te accepteren'.

Persbericht Monasch op Facebook:

PvdA: geen ruimte voor lijsttrekkerschap Jacques Monasch

Het partijbestuur van de PvdA heeft besloten de kandidatuur voor het lijsttrekkerschap van Jacques Monasch niet te accepteren. Monasch wilde dat het flitslidmaatschap gehandhaafd bleef en dat de gekozen lijsttrekker invloed kon hebben op het PvdA-verkiezingsprogramma. Het partijbestuur weigerde op deze voorwaarden in te gaan.

Monasch wil een veel scherper verkiezingsprogramma op thema’s als integratie, ouderenzorg, de menselijke maat, asiel- en immigratie en bepleit een nieuw Europees verdrag. Monasch zegt ‘zeer teleurgesteld te zijn dat het partijbestuur geen open lijsttrekkerverkiezing wil organiseren zoals het congres van de PvdA eerder heeft besloten’.

Vanmiddag, maandag 7 november, is er een persbijeenkomst in Amsterdam, adres: AlbertCuypmarkt/-straat nr. 152 bij Interieurzaak Viareggio (Viareggio.nl) van Leo en Anneke Buchel. Monasch zal daar ingaan op de inhoud en de gevolgen van het besluit van het partijbestuur van de PvdA.

In reactie zegt Monasch hierover tegen de NOS: 'Als lijsttrekker wilde ik invloed hebben op het programma, want dat is in mijn ogen niet goed genoeg en moet beter. Maar we konden het niet over mijn voorwaarden eens worden. Het is heel erg spijtig.' Hij gaat vanmiddag tijdens een persbijeenkomst in Amsterdam verder in op het besluit van het partijbestuur van de PvdA en de gevolgen. Volgens de partijvoorzitter van de PvdA, Spekman, zou Monasch zich uit zichzelf hebben teruggetrokken.

Categorie:
Provincie: