woensdag, 9. november 2016 - 11:03 Update: 09-11-2016 11:06

Man richt wapen op vrouw bij verkeersconflict

Man richt wapen op vrouw bij verkeersconflict
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Utrecht /Zwolle

De politie heeft gisteren een man aangehouden, nadat hij bij een verkeersconflict op de A27, een op een vuurwapen gelijkend voorwerp richtte op een vrouw. Hij werd aangehouden in Zwolle.

Rond 14.45 uur reed een 23-jarige vrouw uit Zwolle over de snelweg A27, van Woerden naar Hilversum. Het was druk op de weg en de vrouw reed over de linker rijstrook. Ter hoogte van Amelisweerd zag zij een man in een zwarte Peugeot Partner achter haar rijden. De bestuurder had volgens de vrouw zichtbaar haast en was aan het bumperkleven. Op het moment dat de vrouw wat gas terugnam, omdat de toegestane snelheid verminderde, ging de zwarte auto naar rechts en haalde aan aantal auto’s via de vluchtstrook in. Hierna kwam de auto naast de vrouw rijden. Volgens de vrouw probeerde de bestuurder haar vervolgens van de weg te drukken, waarna hij het raam opende en op een vuurwapen gelijkend voorwerp op haar richtte. De vrouw schrok zich wezenloos en trapte op de rem. De man reed door en nam de afslag naar de A28.

Vluchtstrook

De vrouw alarmeerde direct de politie en kon een signalement van de man en een kenteken van zijn auto doorgeven. Meerdere politieagenten keken uit naar de auto en op de A28 richting Zwolle kregen zij hem in het zicht. De verdachte nam de afslag Zwolle Zuid, waarna hij op de vluchtstrook tot stilstand kwam. De agenten richtten hun vuurwapen op de auto en door middel van een uitpraatprocedure kon de bestuurder worden aangehouden. De 38-jarige verdachte uit Valthermond werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Bij het doorzoeken van de auto werd een luchtdrukwapen aangetroffen. De auto en het wapen werden in beslag genomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: