vrijdag, 11. november 2016 - 19:06 Update: 11-11-2016 19:57

Rutte roept op om 'normaal te doen' bij intocht van de Sint

Rutte roept op om 'normaal te doen' tijdens de intocht van de Sint
Foto: archief
Den Haag

Rutte heeft op zijn wekelijkse persconferentie een oproep gedaan om morgen bij de intocht van de Sint 'een beetje normaal te doen'.

De oproep geldt vooral voor degenen die er verantwoordelijk voor zijn dat er rond de festiviteiten in Maassluis allerlei maatregelen moeten worden genomen. Volgens Rutte begrijpt iedereen wel wat er met 'een beetje normaal' wordt bedoeld. Rutte was een beetje verbaasd over de maatregelen die nu voor een kinderfeest moeten worden genomen. Rutte: 'Come on. Dat is toch niet normaal dat voor een leuk kinderfeest in Maassluis weet ik veel hoeveel agenten ingezet worden, detectiepoortjes en allerlei toestanden. Laat we alsjeblieft een beetje normaal doen met elkaar.'  Dit meldt onder meer RTL Nieuws vrijdag.

De politie is niet alleen op straat aanwezig, maar houdt Facebook en Twitter scherp in de gaten. vandaag werden in Utrecht en Amsterdam al twee mannen gearresteerd, omdat ze 'opruiende teksten' op sociaal media hadden gezet. Bij deze twee personen ging het om zowel een voor- en een tegenstander van Zwarte Piet.

Categorie:
Provincie: