vrijdag, 11. november 2016 - 20:38 Update: 12-11-2016 22:26

Dode (18) en twee gewonden (22 en 24) bij schietincident Amsterdam West, politie zoekt beeldmateriaal

Dode en twee gewonden bij schietincident Amsterdam West
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Op vrijdagavond vielen een dode en twee gewonden bij een schietincident op de Ten Katestraat in Amsterdam West.

De politie heeft kort na het incident een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. De recherche onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.

Rond 18.30 uur kreeg de politie de melding van een ruzie, gevolgd door een schietincident bij een horecagelegenheid op de Ten Katestraat. Bij het schietincident raakten drie mannen gewond. Twee van de gewonden vluchtten na het schieten naar de Hasebroekstraat. Alle drie de mannen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Eén van hen, een 18-jarige man uit Amsterdam, raakte ernstig gewond en is dezelfde avond aan zijn verwondingen overleden. De andere twee (22 en 24 jaar uit Amsterdam) raakten lichtgewond. 

Aanhouding

De politie kreeg informatie dat de schutter mogelijk met een auto was gevlucht. Agenten zagen de auto rijden en hielden de bestuurder met behulp van een uitpraatprocedure op de Admiraal de Ruijterweg aan. Hij zit vast. De auto waarin hij reed is in beslag genomen voor onderzoek.

Getuigen gezocht

De recherche is direct een uitgebreid onderzoek gestart. Specialisten van de forensische opsporing hebben sporenonderzoek verricht. Om te achterhalen wat er precies gebeurd is, komt de politie graag in contact met getuigen. Mensen die getuige waren maar nog niet met de politie gesproken hebben, wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. 

Uitpraatprocedure

De uitpraatprocedure is een procedure die wordt toegepast bij het veilig aanhouden van mogelijk vuurwapengevaarlijke verdachten. Zij worden met getrokken wapens uit de auto gehaald en krijgen gesproken opdrachten om de arrestatie met zo min mogelijk risico’s te laten verlopen.

Beeldmateriaal gezocht

Ook is het onderzoeksteam op zoek naar beeldmateriaal van het incident. Getuigen die foto's of filmpjes hebben gemaakt wordt verzocht deze te delen met de recherche. De beelden kunnen worden geupload via politie.nl.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: