zaterdag, 12. november 2016 - 12:47 Update: 12-11-2016 13:44

Sinterklaas zet samen met zijn Pieten voet aan wal in Maassluis

Sinterklaas zet samen met zijn Pieten voet aan wal in Maassluis
Foto: archief
Maassluis

Sinterklaas en zijn Pieten zijn zaterdag in Maassluis aangekomen.

De stoomboot arriveerde rond het middaguur. Op de kade heette burgemeester Edo Haan de Sint en zijn Pieten welkom. De Sint liet weten heel blij te zijn om weer in het land te zijn. Er was veel commotie rondom de landelijke intocht van Sinterklaas, waardoor er de nodige veiligheidsmaatregelen werden getroffen. Zo hadden voor- en tegenstanders van Zwarte Piet protesten aangekondigd.

In Rotterdam hield de politie rond 12.15 uur bussen tegen met daarin 300 demonstranten. De protesten worden nu daar gehouden, bij de intocht van Sinterklaas in Rotterdam. Volgens verslaggeefster Sandra Don van het AD heerst er geen grimmige sfeer.

Tijdens de intocht in Maassluis hebben agenten een man opgepakt met een groot kapmes. De man bevond zich in de buurt van de feestelijkheden toen de politie in de gaten kreeg dat hij spullen in zijn rugzak had 'die niet bij een intocht horen'. Het is niet duidelijk waarom de man een kapmes bij zich had. Dit meldt onder meer de NOS.

De politie heeft een donkere Sinterklaas, de Nieuwe Sint, verzocht het gebied in Maassluis te verlaten. De zwarte Sint, oftewel acteur Patrick Mathurin, heeft vorige week een eigen intocht gehad in Amsterdam. Het doel van zijn alternatieve intocht was om van het sinterklaasfeest weer een positief feest te maken. En ook hoopt hij als zwarte Sint een positief effect te hebben op alle kinderen met een kleurtje.

Categorie:
Provincie: