zondag, 13. november 2016 - 12:19 Update: 13-11-2016 14:31

PVV profiteert van 'Trump'-effect en stijgt 2 zetels

PVV profiteert van 'Trump'-effect en stijgt 2 zetels
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De PVV lijkt zijn voordeel te hebben gedaan door een soort van 'Trump-effect' en heeft in de nieuwste peilingen twee zetels winst geboekt deze week en komt daarmee op een totaal van 29 zetels. Dit heeft Maurice de Hond zondag bekendgemaakt.

PVV op eerste plaats

Daarmee streeft de PVV de VVD voorbij, die deze week 1 zetel verloor en naar 26 zetels is gezakt, en staat de partij van Geert Wilders op de eerste plaats. Ook het CDA heeft een zetel verloren en staat nu op 16 zetels in de laatste peilingen.

Verkiezingen 15 maart 2017

Met nog iets meer dan 4 maanden te gaan tot de verkiezingen op 15 maart 2017 is de grote vraag op dit moment of de PVV de grootste wordt met deze verkiezingen en of zij dan ook in de regering komt. 

PVV uitgesloten

Dit laatste valt nog te betwijfelen omdat alle partijen, behalve de VVD, dit op voorhand al hebben uitgesloten.  De PVV en de VVD zullen samen zoals het er nu naar uitziet ook niet de benodigde 76 zetels gaan halen. Op dit moment hebben zij in de peilingen gezamenlijk 55 zetels staan. Dit is bijna net zoveel als VVD, CDA en D66 die nu samen op 57 zetels staan.

De Hond voorspelt dat het 'echter best zou kunnen zijn dat als het bij de verkiezingen een tweestrijd gaat worden tussen VVD en PVV wie de grootste wordt, beide partijen ervan profiteren'. 

Categorie:
Provincie: