maandag, 14. november 2016 - 16:36 Update: 14-11-2016 17:00

Oud-presentatrice Léonie Sazias tweede op de lijst van 50PLUS

Oud-presentatrice Léonie Sazias tweede op de lijst van 50PLUS
Foto: 50Plus
Den Haag

Op de concept-kandidatenlijst van 50PLUS voor de Tweede Kamer staat oud-presentatrice Léonie Sazias als de nummer twee.

Ze wordt gevolgd door Martin van Rooijen (74), Corrie van Brenk (56), Gerrit Jan Pieter van Otterloo (67), Simon Geleijnse (42), Emile Bode (62), Wilma Schrover (56), Maurice Koopman (73) en Rob de Brouwer (71). Volgens de selectiecommissie is een ervaren en sterke kandidatenlijst samengesteld. Dit meldt partij 50PLUS op de website.

Voor de komende Tweede Kamerverkiezingen hebben zich 106 kandidaten voor de lijst van 50PLUS gemeld. Met 60 is een gesprek gevoerd in de eerste ronde. Vervolgens had er een tweede ronde plaats met 30 kandidaten. Hierbij werd de vaardigheid getest in het commentaar geven en schrijven en debatteren over een actueel onderwerp.

Alle kandidaten hebben schriftelijk en in eigen bewoordingen toegezegd bij een eventuele breuk met de nieuwe fractie hun zetel ter beschikking van de partij te zullen stellen en geen ‘zetelroof’ te zullen plegen. Deze verklaringen hebben een morele betekenis. De 12 hoogst geplaatste kandidaten gaan begin januari een week met elkaar trainen, ook om de teamgeest verder te bevorderen.

De selectiecommissie die de gesprekken voerde en de lijst samenstelde, bestond uit partijvoorzitter Jan Nagel, tevens fractievoorzitter Eerste Kamer, Henk Krol, fractievoorzitter Tweede Kamer en Willem Bakx, fractievoorzitter in de Provinciale Staten van Zuid-Holland.

De selectiecommissie is bijzonder verheugd dat 50PLUS met een ervaren en sterke lijst aan de verkiezingen kan deelnemen. Op zaterdag 10 december zal de Ledenvergadering in Theater Gooiland in Hilversum de lijst definitief vaststellen.