woensdag, 16. november 2016 - 12:07 Update: 16-11-2016 12:48

Wind, regen en lagere temperaturen op komst, zondag mogelijk eerste herfststorm

Wind, regen en lagere temperaturen op komst, zondag mogelijk eerste herfststorm
Foto: Archief EHF
Bilthoven

Is het woensdag nog zacht met 12 tot 14 graden, vanaf donderdag moeten we rekening houden met nat herfstweer. Ook gaan de temperaturen een stukje naar beneden.

Donderdagmiddag zullen er flinke regenbuien gaan vallen die later op de dag en in de avond gepaard kunnen gaan met zware windstoten en onweer. De maximum temperaturen liggen tussen de 9 graden in het oosten van Groningen en 12 graden in Zeeland.

Op vrijdag moeten we ook nog rekening houden met buien, maar deze nemen later op de dag in aantal en intensiteit af. De temperaturen blijven rond 8 à 9 graden hangen, maar dat zijn normale temperaturen voor deze tijd van het jaar.  De hele week veroorzaakt de regen al lange files. gezien de weersverwachting kan de avondspits van donderdag zelfs extreem druk worden. Dit meldt weeronline.nl.

Zondag wordt het opnieuw heel onstuimig. Mogelijk krijgt Nederland dan te maken met de eerste herfststorm van het seizoen. Er zijn berekeningen die naast storm, 9 Bft, ook flinke windstoten laten zien, oplopend tot boven de 100 km/uur. Of het daadwerkelijk zo ver komt, is nog erg onzeker.

Categorie:
Provincie: