donderdag, 17. november 2016 - 15:24

Slachtoffer blijkt verdachte

Slachtoffer blijkt verdachte
Foto: MV
Tilburg

Op 17 oktober is de politie een onderzoek gestart naar aanleiding van het feit dat er in een woning aan de Kaapkoloniestraat in Tilburg een zwaargewonde man lag. De man bleek meerdere steekwonden te hebben. Maar hij is vandaag, 17 november aangehouden als verdachte van vrijheidsbeneming.

Op maandag 17 oktober 2016 om 2.35 uur belt een ongeruste buurtbewoner van de kaapkoloniestraat naar het Operationeel Centrum. In een woning in de straat ligt een zwaargewonde man. De verschillende hulpdiensten spoeden zich naar de woning waar ze de 45-jarige bewoner aantreffen in het bloed. Hij wordt naar een ziekenhuis gebracht waar blijkt dat hij verschillende steekwonden heeft. 

Geen aangifte

In de dagen erna hebben rechercheurs regelmatig contact met het slachtoffer om een beeld te krijgen wat daar is gebeurd. Het slachtoffer blijft vaag en wil geen aangifte doen. Wel geeft hij aan dat hij ruzie had met zijn vriendin. De rechercheurs beschouwen de vriendin dan als verdachte en gaan op zoek naar haar. Op dinsdag 8 november 2016 wordt een 35-jarige vrouw aangehouden als verdacht van het steekincident. 

Ander verhaal

De verdachte wordt voor de rechter-commissaris geleid. Daar realiseert ze zich in welke positie ze zich bevindt en vertelt haar kant van het verhaal. Op die maandag 17 oktober heeft haar vriend haar langere tijd van haar vrijheid beroofd en bedreigd met een mes. Op een gegeven moment lukt het haar om te vluchtten waarbij ze haar vriend enkele malen met het mes steekt. Daarna is ze weggerend en heeft zich langere tijd verscholen.

Aanhouding slachtoffer

Onder andere naar aanleiding van deze verklaring is op donderdag 17 november 2016 in zijn woning het eerdere slachtoffer aangehouden. De recherche heeft de zaak nog in onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: