donderdag, 17. november 2016 - 15:39

Twee mannen achtervolgd en aangehouden na ruzie met vuurwapen

Twee mannen achtervolgd en aangehouden na ruzie met vuurwapen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Na een achtervolging op de A2 tussen zijn donderdag twee mannen in de leeftijd van 23 en 25 jaar in Breukelen aangehouden. Zij waren weggereden na een ruzie in Amsterdam Zuidoost, waarbij een wapen was getoond.

Rond 13.45 uur kwam bij de meldkamer een melding binnen van een ruzie op het Holendrechtplein. Als de politieagenten ter plaatse komen zijn de ruziënde partijen weg en horen ze dat twee mannen met een auto zijn weggereden. Eén van de mannen zou in het bezit zijn van een wapen.

Op de A2 ontstond een achtervolging waarbij meerdere politievoertuigen betrokken waren. De bestuurder van het gesignaleerde voertuig negeerde de stoptekens. Ter hoogte van Breukelen verliet de bewuste auto de snelweg. Op een gegeven moment gooit een van de inzittenden een vuurwapen uit de auto en besluiten de agenten de auto klem te rijden. Hierbij is geen schade ontstaan.

De beide inzittenden zijn aangehouden en het vuurwapen is veilig gesteld. Het vuurwapen en de auto zijn in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de rollen van de aangehouden verdachten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: