vrijdag, 25. november 2016 - 12:57

Politie vindt cocaïne in koffer, auto en woning na opvallende transactie

Politie vindt cocaïne in koffer, auto en woning na opvallende transactie
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Rotterdam

Agenten van het team Skwibus hebben zondagavond een grote hoeveelheid cocaïne aangetroffen in een woning aan de Sicilieboulevard. De politie kwam de harddrugs op het spoor na een opvallende ontmoeting tussen drie mannen. De mannen zijn aangehouden op verdenking van het handelen in
harddrugs. Dit maakte de politie vrijdag bekend.

Zondagavond 20 november zagen de agenten een Franse auto rijden rondom de parkeergarages op de Sicilieboulevard. Rond de klok van 21.00 uur waren de agenten getuige van een opvallende ontmoeting tussen de twee inzittenden van de auto en een derde man op straat. Er werd een `overdracht' gezien waarbij de man op straat met een koffer weg liep richting een appartement in een naastgelegen complex. Agenten besloten op de man af te stappen en hem te controleren. Het bleek een 28-jarige Colombiaan zonder vaste woon-of verblijfplaats. In de koffer zat 12 kilo cocaïne. De man werd direct aangehouden. 

17 kilo cocaïne 

De betreffende auto was ondertussen vertrokken maar gevolgd door de verkeerspolitie. Op de afrit bij Zwijndrecht werd de auto aan de kant gezet en gecontroleerd. In de auto trof de politie wederom cocaine aan: deze keer 17 kilo. Ook deze twee mannen, van 28 en 36 jaar, werden gearresteerd. 

Woning 

Omdat de Colombiaan een sleutel bij zich had van een appartement aan de Sicilieboulevard besloot de politie diezelfde nacht om de woning te controleren. Het arrestatieteam vond daar nog meer harddrugs, zo'n 51 kilo, en enkele duizenden euro's. Zowel de drugs als het geld zijn in beslag genomen. De drie mannen zijn donderdag 24 november voorgeleid aan de Rechter-Commissaris, zij blijven voorlopig nog vast zitten. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: