vrijdag, 25. november 2016 - 18:31 Update: 25-11-2016 18:38

Grote drugsvangst verpakt in droogijs van -78 graden Celsius

Grote drugsvangst verpakt in droogijs van -78 graden Celsius
Foto: Politie
Grote drugsvangst verpakt in droogijs van -78 graden Celsius
Foto: Politie
Purmerend

Donderdagavond heeft de politie bij een controle van een busje ruim 60 kg cocaïne, 190 kg MDMA-kristallen en 60 liter methamfetamine-olie (crystal meth) aangetroffen. Dit heeft de politie vrijdagmiddag bekendgemaakt.

'Het busje verliet net een loods op een bedrijventerrein in Purmerend. Vijf personen zijn aangehouden. De drugs zijn in beslag genomen, evenals het busje en vier luxevoertuigen die in de loods stonden', aldus de politie.

Droogijs

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen een busje uit een loods vertrekken en gaven de bestuurder een stopteken. In de laadruimte trof de politie in isolatiecontainers de pakketten met drugs, verpakt in droogijs, en jerrycans met de methamfetamine-olie aan. 

Leden van het team Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmanteling zijn ingezet om de isolatiecontainers, waarin de temperatuur -78 graden Celsius bedroeg, leeg te halen voor de inventarisatie van de drugs.

Twee miljoen XTC-pillen

De 190 kg MDMA-kristallen is goed voor de productie van ongeveer twee miljoen XTC-pillen. Het vermoeden bestaat dat de drugs in de loods zijn verpakt voor transport. 

De vijf aangehouden mannen, variërend in de leeftijd van 24 tot 70 en komende uit verschillende plaatsen in het land. zitten vast voor verhoor en worden voorgeleid aan de officier van justitie. De politie onderzoekt de zaak verder.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: