maandag, 28. november 2016 - 16:31 Update: 28-11-2016 16:37

Verdachte verkrachting uit 2012 opgepakt na DNA-hit

Verdachte verkrachting uit 2012 opgepakt na DNA-hit
Foto: SXC
Eindhoven/Geldrop

Vorige week donderdag heeft de politie een 35-jarige Eindhovenaar gearresteerd die verdacht wordt van een verkrachting van een 18-jarig meisje uit Geldrop in 2012. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

DNA-match

De 35-jarige Eindhovenaar kwam in beeld na een DNA-match. Het 18-jarig meisje uit Geldrop werd zondagochtend 6 mei 2012 verkracht op de Geldropseweg in Eindhoven. Ze fietste vanuit Eindhoven in de richting van Geldrop toen zij plotseling de struiken in werd getrokken door een voor haar onbekende man. 

De politie is meteen een onderzoek begonnen en hield diezelfde ochtend al een 28-jarige Eindhovenaar aan. Hij bleek echter onschuldig te zijn en werd weer heengezonden. Ondanks verder onderzoek en de inzet van de televisie-opsporingsprogramma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht kon de politie de afgelopen jaren geen verdachte aanhouden. 

Recent kwam echter een DNA-hit binnen waarbij de 35-jarige Eindhovenaar als verdachte werd aangemerkt. De politie heeft het onderzoek heropend en kon de man afgelopen donderdag in een woning in Eindhoven aanhouden. Hij is in verzekering gesteld en is maandag 28 november voorgeleid aan de Rechter Commissaris. De verdachte is in bewaring gegaan voor 14 dagen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: