maandag, 28. november 2016 - 19:50 Update: 28-11-2016 19:53

€18 miljoen voor tunnel onder spoorwegovergang in Venlo

€18 miljoen voor tunnel onder spoorwegovergang in Venlo
Foto: Google streetview
Venlo

Staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) stelt €18 miljoen beschikbaar voor de aanleg van een verkeerstunnel onder spoorwegovergang Vierpaardjes in Venlo. De provincie Limburg en gemeente Venlo dragen de rest van het benodigde budget bij.

De tunnel moet een einde maken aan verkeersopstoppingen, waar naast verkeersdeelnemers ook omwonenden van Vierpaardjes nu nog last van hebben.

Met de tunnel moet de doorstroming van het verkeer in het stadscentrum verbeteren. Doordat er veel treinen langs de spoorwegovergang Vierpaardjes rijden, ontstaan op dit moment nog regelmatig files. Hier hebben verkeersdeelnemers en omwonenden last van. Bovendien wordt ook de veiligheid voor het treinverkeer en verkeer dat nu nog over de spoorwegovergang rijdt vergroot. De gemeente Venlo kan op korte termijn beginnen met de voorbereidingen van de aanleg van de tunnel.

Staatssecretaris Dijksma is blij dat ze het met de provincie Limburg en gemeente Venlo eens is geworden over de bekostiging van de tunnel: ‘Dit is mooi nieuws voor Venlo. Verkeersdeelnemers hoeven straks niet meer te wachten op passerende treinen en omwonenden hebben geen last meer van stilstaand verkeer.’

Categorie:
Provincie:
Tag(s):