dinsdag, 29. november 2016 - 17:48 Update: 29-11-2016 17:58

'Are You With Me' van Lucas Hamming themalied 3FM Serious Request 2016

'Are You With Me' van Lucas Hamming themalied 3FM Serious Request 2016
Foto: 3FM Serious Request
Hilversum/Breda

Donderdag 1 december beleeft het nummer 'Are You With Me' van Lucas Hamming als themalied van de actie 3FM Serious Request 2016 in première op 3FM. Dit heeft 3FM bekendgemaakt.

Opbrengst naar 3FM SR2016

De opbrengst gaat naar 3FM Serious Request, dat dit jaar aandacht vraagt voor kinderen die onnodig sterven aan de gevolgen van een longontsteking: een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist.

Lucas Hamming vindt het erg bijzonder dat hij met zijn muziek een bijdrage kan leveren aan 3FM Serious Request. 'Ik hoop dat heel Nederland zich in de week voor kerst bij de actie aansluit en zich in gaat zetten voor deze stille ramp!'

Release 1 december

'Are You With Me' wordt donderdag 1 december voor het eerst gedraaid bij Wijnand op 3FM tussen 14.00 en 16.00 uur. Vervolgens is het nummer overal te downloaden en te streamen. De opbrengst gaat direct naar 3FM Serious Request.

Longontsteking

3FM en het Rode Kruis vragen dit jaar aandacht voor een stille killer: longontsteking. Een longontsteking is wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. In Azië en Afrika is dit een groot probleem, met name in landen als Ivoorkust, Soedan en Ethiopië. 3FM-DJ Wijnand Speelman reisde in november naar Ivoorkust en zag daar met eigen ogen hoe groot het probleem is. Zijn videoverslag is binnenkort te zien op 3fm.nl. Bekijk hier alvast de foto's.

Voorkomen en behandelen

Een longontsteking is eenvoudig te voorkomen en te behandelen. Vrijwilligers van het Rode Kruis zetten zich onder andere in in landen als Ivoorkust, Soedan en Ethiopië om longontsteking te bestrijden, maar daar is wel hulp bij nodig.

Laat ze niet stikken!

Elke euro telt. Zelfs met een klein bedrag kun je al veel betekenen voor de kinderen en ouders in deze rampgebieden. Zo kan een kind voor slechts 4 euro behandeld worden met antibiotica. Voor 25 euro krijgt een gezin met kinderen een kooktoestel dat minder schadelijke rook produceert. En voor een groter bedrag, van bijvoorbeeld 1.000 euro, krijgt een kliniek een koelkast op zonne-energie, waarmee medicijnen koel bewaard kunnen worden. Bekijk hier wat het Rode Kruis kan doen met jouw bijdrage.

Kom ook zelf in actie

Over 19 dagen worden Domien en Frank opgesloten in het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda. Volg 3FM Serious Request tot die tijd via 3fm.nl, de Facebook-pagina, op Twitter, Instagram en Snapchat (npo3fm).