zaterdag, 3. december 2016 - 9:59 Update: 03-12-2016 10:16

Woensel-Noord in de ban van schennispleger

Woensel-Noord in de ban van schennispleger
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Woensel-Noord

In het Brabantse Woensel-Noord worden sinds medio oktober vrouwen in de wijken Woenselse Heide en De Tempel met enige regelmaat lastiggevallen door een schennispleger. 'De politie is een onderzoek begonnen naar een reeks van incidenten en doet daarbij een beroep op bewoners uit de wijk', zo meldt de politie zaterdag.

Vooral in avonduren

Veel incidenten vonden in de avonduren plaats rondom woningen bij het Henri Dunantpark. Er zijn gevallen bekend waarbij de schennispleger slachtoffers confronteert voor het raam van hun woning, maar het gebeurt ook dat vrouwen op de openbare weg worden benaderd. Bij de politie zijn geen gevallen bekend waarbij vrouwen fysiek zijn lastiggevallen.

Aantallen

In bijna alle zaken wordt gesproken over een blanke jongeman. De politie gaat ervan uit dat één persoon verantwoordelijk is voor het lastigvallen van de vrouwen. Tot nu toe zijn zo’n vijftien gevallen bekend. Het werkelijke aantal ligt mogelijk hoger omdat de ervaring leert dat niet iedereen voor dit soort zaken de politie waarschuwt.

Extra alert

De politie is in de wijken extra alert en vraagt mensen in de wijk om dat ook te zijn. Daarnaast wordt mensen dringend opgeroepen om altijd 112 te bellen wanneer ze de schennispleger betrappen. Op die manier kan de politie direct ingrijpen om nieuwe gevallen te voorkomen.

Mensen die soortgelijke ervaringen hebben in de afgelopen periode worden opgeroepen om zich bij de politie te melden. In die gevallen kan gebeld worden met 0900-8844. Informatie over de mogelijke dader kan ook op dat nummer of politie.nl/melden worden gedeeld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: