zondag, 4. december 2016 - 17:23

Aangehouden voor illegaal jagen en dierenmishandeling

Aangehouden voor illegaal jagen en dierenmishandeling
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Sint Maarten

De politie kreeg zaterdagmiddag rond 16.25 uur een melding van een verdachte situatie op de Westfriese Zeedijk bij Sint Maarten: er zou daar geschoten zijn.

De politie is ter plaatse gegaan en trof op de Westfriese Zeedijk bij Burgervlotbrug twee Duitse mannen aan in hun auto. De politie controleerde de auto en de twee Duitsers bleken jachtgeweren en munitie in hun auto te hebben liggen. Het sterke vermoeden bestond dat de Duitsers kennelijk illegaal aan het jagen waren geweest.

In de kofferbak van hun auto lag een aangeschoten en zwaargewonde kuifeend. Het beestje bleek nog te leven en werd door de politie direct uit zijn lijden verlost. Beide Duitsers, mannen in de leeftijd van 30 en 62 jaar, werden hierop aangehouden  voor o.a. verboden wapenbezit, overtreding van de Flora en Faunawet, het overtreden van het verbod tot jagen en doden van wild tijdens de vogelgriep. Maar ook vanwege de overtreding van de Wet Dieren: het onnodig pijn of letsel toebrengen aan een dier en een dier de nodige zorg onthouden is een misdrijf.

Beide mannen zijn ingesloten en in verzekering gesteld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: