maandag, 5. december 2016 - 13:21 Update: 05-12-2016 13:28

Agent gewond door scheermesjes op snelheidsbegrenzer scooter

Agent gewond door scheermesjes op snelheidsbegrenzer scooter
Foto: Politie
Amsterdam

Zondagmiddag is bij een scootercontrole een agent gewond geraakt tijdens een scootercontrole. Dit meldt de politie maandag.

'De agent haalde zijn vinger open aan scheermesjes die waren aangebracht bij een snelheidsbegrenzer. De 21-jarige scooterrijder is aangehouden op verdenking van mishandeling en zit nog vast', aldus de politie.

Hevige bloeding

Het vermoeden bestond dat de scooter was voorzien van een snelheidsbegrenzer. Om dit vast te stellen ging de agent op zoek naar een extra kabel. Hij deed dit op de tast nabij de bobine. Hij voelde plotseling een snijdende pijn en zag dat zijn vinger hevig bloedde. Nader onderzoek wees uit dat nabij de snelheidsbegrenzer twee kleine scheermeesjes waren aangebracht. De politie onderzoekt of er opzet in het spel is geweest.

De politie nam de begrenzer en de scheermesjes in beslag. Voor de scooter is een WOK-melding gedaan bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Deze melding houdt in dat de scooter opnieuw gekeurd moet worden nadat deze in originele staat is teruggebracht. Tot aan dit moment geldt een rijverbod voor de scooter.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: