maandag, 5. december 2016 - 19:46 Update: 05-12-2016 19:48

Actie tegen vuile diesel

Actie tegen vuile diesel
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

Maatschappelijke organisaties, internationale organisaties en overheden hebben afgesproken luchtvervuiling door vuile diesel in West Afrika te gaan aanpakken.

Minister Ploumen: 'Het is onverteerbaar dat stoffen die we in Nederland verboden hebben omdat ze heel ongezond zijn, in grote concentraties worden aangeboden in brandstoffen voor ontwikkelingslanden. Alleen met een brede, internationale coalitie kunnen we vuile diesel de wereld uithelpen. Overheden in West Afrika moeten strengere regels stellen, bedrijven moeten zich inspannen schonere brandstoffen te leveren en maatschappelijke organisaties moeten hun kennis en expertise aanbieden èn kritisch blijven volgen of iedereen zich aan de afspraken houdt.'

Volgens Ploumen is er een eerste stap gezet met de ronde tafel bijeenkomst. De deelnemers hebben afgesproken bedrijven te gaan aanspreken op de handel in vuile diesel. Ook hebben zij toegezegd het werk van de VN milieu organisatie UNEP te zullen steunen. UNEP helpt landen in West-Afrika bij de aanpak van luchtvervuiling en de uitvoering en handhaving van nieuwe, strengere standaarden voor diesel en emissies.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie:
Tag(s):