donderdag, 8. december 2016 - 18:49 Update: 08-12-2016 19:50

Voormalig D66-Kamerlid Wassila Hachchi komt met boek

Voormalig D66-Kamerlid Wassila Hachchi komt met boek
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Washington

Het voormallig D66-Kamerlid Wassila hachchi dat begin dit jaar halsoverkop uit de politiek vertrok, heeft van zich laten horen.

Hachchi komt met een eigen gratis Engelstalig e-book 'Listen Think Speak' waarin ze vertelt waarom ze vertrokken is. Dit schrijft het Algemeen Dagblad donderdag. Er was indertijd veel ophef rond het plotselinge vertrek uit de Kamer en haar vertrek kort daarna naar de Verenigde Staten om daar voor de Clinton campagne te gaan werken.

In haar boek, dat gepubliceerd werd op dezelfde dag dat haar voormalig partijleider Alexander Pechtold zijn boek presenteert, vertelt ze dat ze al in januari 2015 de beslissing had genomen om te stoppen met de politiek. Dat deed ze niet omdat ze naar acceptatie zocht. Ze wilde dat haar ouders, Marokkaanse immigranten, trots op haar zouden zijn. Ze wilde fungeren als rolmodel en zich 'Nederlands' voelen. Dat was ook de reden dat ze eerst voor een carrière als militair koos, daarna als ambtenaar en vervolgens voor de politiek en de Tweede Kamer en juist daar voelde ze zich niet geaccepteerd en verloor ze haar vertrouwen in de politiek.

Hachchi ontving eind 2015 een uitnodiging van de campagne van Hillary Clinton, op basis van haar discussieplatform Dialogue Digital. Ze schrijft hierover: 'Hoewel het geen concrete baan was, was het concreet genoeg om mijn innerlijke stem luid en duidelijk te horen.' Ze vertrek naar de VS en vertelt in haar boek dat ze daar veel geleerd heeft over campagnevoeren en over de behoefte aan verandering die bij veel mensen bestaat. Aan het eind van het boekje stelt ze vast dat mensen 'klaar zijn' voor haar online discussieplatform en roept iedereen op daaraan mee te doen.

 

Categorie: