vrijdag, 9. december 2016 - 22:48 Update: 09-12-2016 22:52

Roger van Boxtel aangesteld als president-directeur NS

Roger van Boxtel aangesteld als president-directeur NS
Foto: Archief EHF
Utrecht

Minister Dijsselbloem heeft vrijdag op voordracht van de Raad van Commissarissen (RvC) Roger van Boxtel aangesteld als president-directeur van NS tot augustus 2019. Dit heeft de NS vrijdag bekendgemaakt.

Van Boxtel werd per 1 augustus 2015 aangesteld als interim president-directeur om NS in rustiger vaarwater te brengen en het vertrouwen in de organisatie te herstellen na de Fyra en de onregelmatigheden bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. De RvC en aandeelhouder zijn van mening dat Van Boxtel de aangewezen persoon is om samen met de nieuwe Raad van Bestuur verder te bouwen aan NS.

Vernieuwde strategie 2016-2019

Onder leiding van Van Boxtel heeft NS in maart van dit jaar de vernieuwde strategie 2016-2019 gepresenteerd en een proces in gang gezet om de besturing van de organisatie slagvaardiger te maken. Ook is NS gestart met het doorvoeren van de lessen naar aanleiding van de parlementaire enquête Fyra en loopt het programma NS in Control om de risicobeheersing en interne procedures binnen NS op een hoger niveau te brengen.

Roger van Boxtel: “Afgelopen anderhalf jaar heb ik gezien hoe groot de betrokkenheid van alle collega’s is om elke dag zo goed mogelijk te presteren voor onze reizigers. De jaren op weg naar 2019 worden belangrijk én spannend. In 2019 wordt gekeken of wij goed op weg zijn om de afspraken uit de hoofdrailnet concessie te halen. Daarom moeten we het beste wat we in huis hebben laten zien. Op onze stations, in onze werkplaatsen en op de trein. Het is mijn ambitie om van NS weer een sterk bedrijf te maken dat haar toekomst in eigen hand houdt. Daar zet ik me de komende jaren, samen met alle NS’ers, graag voor in.”

Roger van Boxtel heeft brede ervaring in het bedrijfsleven en het publieke domein. Zo was hij van 2004 tot 2015 voorzitter van de Raad van Bestuur van Menzis voor hij naar NS kwam. Daarnaast heeft hij diverse politieke en bestuurlijke functies vervuld.

De Raad van Bestuur van NS bestaat naast de president-directeur (Roger van Boxtel) uit de directeur Financiën (Bert Groenewegen), de directeur Risicobeheersing (Susi Zijderveld) de directeur Operatie (Marjan Rintel) en de directeur Commercie & Ontwikkeling (waargenomen door Maurice Unck). De RvC verwacht op korte termijn een bestuurder voor de functie van directeur Commercie & Ontwikkeling voor te dragen.

De aandeelhouder en de RvC zijn verheugd dat Roger van Boxtel zijn ervaring en verbindende kracht in wil blijven zetten voor NS. De Centrale Ondernemingsraad heeft positief geadviseerd op de verlenging van de aanstelling van Van Boxtel. Bij de verlenging van het contract van de heer Van Boxtel zijn de eerder overeengekomen arbeidsvoorwaarden ongewijzigd.

Categorie:
Provincie: