vrijdag, 16. december 2016 - 13:06

Piloten en KLM bereiken akkoord over pensioenconflict

Piloten en KLM bereiken akkoord over pensioenconflict
Foto: Archief EHF
undefined

Het pensioenconflict tussen de vliegers en KLM-directie is uit een impasse gekomen. Vanochtend hebben KLM CEO Pieter Elbers en VNV-voorzitter Steven Verhagen overeenstemming bereikt over een oplossing. De KLM-directie voorkomt met deze pensioenafspraak oplopende arbeidsonrust onder haar vliegerkorps. Voor de VNV wordt hiermee recht gedaan aan reeds langlopende pensioenafspraken. Beide partijen stoppen per direct de lopende rechtszaken.

'Piloten en directie kunnen weer gaan bouwen aan een sterke KLM en de gezamenlijke focus op de boze buitenwereld richten in plaats van interne verdeeldheid de boventoon te laten voeren', aldus VNV-voorzitter Steven Verhagen. De eerste stap in het herstel van het vertrouwen is nu gezet.

De KLM-verkeersvliegers hebben met de inlever-cao in 2015 fors in het bedrijf geïnvesteerd en begrijpen de wens van KLM om de pensioenregeling te de-risken. 'Het is een mooie gedachte met kerst voor de deur dat we op basis van deze overeenkomst kunnen werken aan herstel van het wederzijds beschadigde vertrouwen. Op die manier kunnen KLM-piloten en directie in 2017 weer constructief om tafel om de structurele uitdagingen van de blauwe trots gezamenlijk aan te pakken, waaronder het de-risken van de pensioenregeling.'

Categorie:
Provincie: