vrijdag, 16. december 2016 - 18:08 Update: 16-12-2016 18:11

Honderden kilo’s cocaïne gevonden in Rotterdamse haven

Honderden kilo’s cocaïne gevonden in Rotterdamse haven
Foto: Archief FBF
Rotterdam

Het HARC-team Rotterdam, een samenwerkingsverband van politie, Douane, FIOD en het Openbaar Ministerie, is vrijdag 16 december een grote drugsactie gestart in de haven.

Verschillende incidenten die deze week plaatsvonden vormden de aanleiding voor de grootscheepse zoekactie. Zo werden diverse malen mannen op bedrijventerreinen in de haven betrapt. Een aantal van hen had inbrekerswerktuigen bij zich, waardoor het vermoeden rees dat het hier zogenoemde ‘uithalers’ betrof. Bij deze aanhoudingen werden ook enkele tientallen kilo’s drugs gevonden.

Donderdagochtend 15 december hielden agenten na een achtervolging in het havengebied twee mannen aan. Omdat de verdachten de instructies van de agenten niet opvolgden, losten de agenten een waarschuwingsschot. De verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor 14 dagen in bewaring gesteld.

De incidenten waren voor het HARC-team aanleiding om extra controles in te stellen. Zo werden donderdag een vijftigtal containers extra gecontroleerd. Vrijdag troffen douaniers bij een controle van een zwaar beladen bestelwagen honderden kilo’s cocaïne aan. De drie inzittenden, twee Albanezen van 20 en 35 jaar en een 39-jarige Schiedammer zijn aangehouden. De gevonden partij drugs bleek uit een container te komen die afkomstig was uit Zuid-Amerika. De aangehouden verdachten worden maandag voorgeleid. De gevonden cocaïne is vernietigd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: