vrijdag, 16. december 2016 - 22:45 Update: 17-12-2016 11:42

Enorme schade door brand bedrijventerrein De Meern

Grote uitslaande brand in De Meern
Foto: Archief FBF.nl
De Meern

De schade die is ontstaan door de brand op het bedrijventerrein aan de Molensteyn in De Meern is enorm, zo meldt RTV Utrecht zaterdag.

Er zijn drie bedrijven en tientallen auto's in vlammen opgegaan. De directeur van Auto Munstad laat aan een verslaggever van de omroep weten dat er 40 auto's van zijn voorraad verwoest zijn, plus acht auto's die klaar stonden voor klanten.

Vrijdagavond brak in De Meern bij een bedrijfshal een grote brand uit. De politie ontdekte het vuur en alarmeerde direct de brandstichting. Omstanders lieten aan de lokale omroep weten dat het om een enorme brand ging, waarbij de vlammen metershoog uit het dak sloegen  er ook knallen te horen waren. Vermoedelijk door autobanden en gasflessen.

De brandweer was zaterdagochtend nog aan het nablussen. Vanwege het afsluiten van de stroom op het bedrijventerrein kan het personeel van omliggende bedrijfspanden niet aan het werk. Vanwege de hitte kon de politie nog niet beginnen met het onderzoek naar de brand. Zij gaat vooralsnog niet uit van brandstichting.

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: