dinsdag, 20. december 2016 - 9:28 Update: 20-12-2016 11:29

Gemeente Breda neemt extra veiligheidsmaatregelen bij Glazen huis na aanslag Berlijn

Breda neemt extra maatregelen bij Glazen huis na aanslag Berlijn
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Breda

De gemeente neemt extra veiligheidsmaatregelen bij het Glazen huis na de bloedige aanslag van maandagavond op de kerstmarkt in Berlijn. ''De gebeurtenissen in Berlijn zorgen dat we extra alert zijn'', zegt burgemeester Paul Depla.

Op dit moment is Breda gaststad voor 3FM Serious Request. In de voorbereiding hiernaar toe zijn vele veiligheidsmaatregelen getroffen. Paul Depla: "We waren voorbereid op dit vreselijke scenario. We hadden daarom al met auto’s de toegangswegen naar de Grote Markt afgezet zodat er geen vrachtwagens konden en kunnen komen.”

“De gebeurtenissen van gisterenavond zorgen dat we extra alert zijn. Dat betekent dat we rondom de Grote Markt-Noord hekken plaatsen tijdens de momenten dat leveranciers de winkels kunnen bevoorraden. Dat is van 4 tot 8 uur in de ochtend. Hiermee voorkomen we dat auto’s zelfs in deze vroege uren te dicht bij het Glazen Huis kunnen komen.”

“De organisatie heeft vanavond de ondernemers op de Grote Markt geïnformeerd. We begrijpen dat deze maatregel voor enige extra overlast kan zorgen. We vragen hiervoor begrip. Veiligheid heeft namelijk onze hoogste prioriteit.”

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: