donderdag, 29. december 2016 - 10:30 Update: 29-12-2016 14:49

Ruim 800 kilo vuurwerk aangetroffen in woning Hazerswoude-Rijndijk

Politie treft ruim 800 kilo vuurwerk aan in woning Hazerswoude-Rijndijk
Foto: Politie
Hazerswoude-Rijndijk

Agenten troffen woensdagavond 28 december omstreeks 22.00 uur een grote hoeveelheid vuurwerk aan in een woning aan de Mozartlaan. Drie verdachten zijn aangehouden.

Bij de politie was de melding binnengekomen dat er woensdagavond meerdere keren, vanuit een bestelbus bij een woning aan de Mozartlaan, grote hoeveelheden vuurwerk naar binnen werd gebracht. Getuigen hadden gezien dat er onder andere rolcontainers naar binnen werden gereden. Agenten namen direct poolshoogte bij de woning en wisten de bestelbus te onderscheppen toen deze de Mozartlaan uit wilde rijden. Tegelijkertijd gingen agenten aan de bel bij de woning. Daar werd ruim 800 kilo vuurwerk aangetroffen.

Het gaat om een mix van legaal en illegaal vuurwerk. De bewoner, een 30-jarige man, werd in de woning aangehouden. Tevens werd er in de woning een kweektent met 11 hennepplanten aangetroffen en een gasdrukwapen. Ook de mannen die het vuurwerk leverden zijn aangehouden. Het gaat om een 38-jarige man uit Alphen aan den Rijn en een 29-jarige man uit Koudekerk aan den Rijn. De drie zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Het vuurwerk evenals de aangetroffen hennep wordt vernietigd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: